esküvői fényképész miskolc

ESKÜVŐI FOTÓS HELYSZÍNEK MISKOLCON – MEGUNHATATLAN HELYEK A FOTÓZÁSHOZ


Sziasztok,

Mustos Dániel vagyok, miskolci esküvői fotós. 2010 óta fotózom esküvőket. Ezidő alatt volt szerencsém nem csak Miskolc, hanem az ország legbeszebb helyeit is bejárni, csodálatos párokkal megismerkedni és ezeken a fantasztikus helyeken fotózni velük. Mondhatják rólam, hogy elfogult vagyok, de azt gondolom, hogy ha valaki gyönyörű fotókat szeretne, akkor ahhoz nem feltétlenül kell átszelnie a fél világot, de még az országot sem. Elég Miskolcon és a környékén jobban szétnézni. Ebben a bejegyzésben megmutatom Nektek kedvenc helyszíneimet az esküvői fotózáshoz.

 

2020 kedvenc miskolci esküvői fotós helyszíne a Tündérkert

2020-ban frissítenem kellett az eredeti bejegyzést, mivel látogathatóvá vált a környék legújabb attrakciója: a Tündérkert.

 

A park a Tündérkert nevet kapta a városban lakóktól, azonban a hely hivatalos neve WOW PARK. A neve nem véletlen, a wow! élmény abszolút megvan. Esküvői fotósként nem is vágyhattam volna többre, mint hogy egy ilyen klassz hely gazdagítsa Miskolcot. A park tele van gyönyörű növényekkel, zeg-zugos részekkel, átjárja az egészet a virágillat. Szóval fantasztikus az egész hely miliője már önmagában is, de ezt a megalkotóknak sikerült még fokozni is. Elszórva találhatunk benne amerikai autókat, illetve a fő attrakció egy velencei körhinta. Röviden: egy kis csoda Miskolc szívében. A tündérkert tényleg annyira klassz helyszín, hogy ha nem esküvői fotózásról van szó, akkor is érdemes ellátogatni ide, ráadásul akkor még a kávézóban is ücsöröghettek egy kicsit! 🙂 Én pedig kénytelen voltam a miskolci esküvői fotós helyszín listát bővíteni a Tündérkerttel. Sőt, egy teljes bejegyzést is szánok még neki, mert Szandi és István esküvőjén a Tündérkertben fotóztunk.

 

Esküvői fotózás a Tündérkertben - 2020 legkedveltebb esküvői fotós helyszínén.

Esküvői fotózás a Tündérkertben – 2020 legkedveltebb esküvői fotós helyszínén.

 

Miskolci esküvői fotózás helyszín #1: Lillafüred, Hámori-tó, függőkert

 

Vágjunk is bele! A lista élén szerintem nem meglepő módon a lillafüredi függőkert van. Ez nem véletlen, magával ragadó a helyszín. A természet közelsége és az épített környezet is elképesztő. Tökéletes helyszín az esküvői fotózáshoz. Sokan azonban azt gondolják, hogy ez már egy elcsépelt, agyonfotózott helyszín. Szerintem ez nem így van, Lillafüreden mindig azt érzem, hogy kifogyhatatlan vagyok az ötletekből és még ennyi év után is van olyan arca, amit nem fotóztam meg. A helyszín tökéletes, ha csónakázni szeretnétek, de akkor is, ha csak sétálni egyet a függőkertben vagy az erdőben.

 

titkos tipp #1: bevállalós párokkal akár a vízesés mögé is bemehetünk 😉

titkos tipp #2: ez nem az a helyszín, ahova nyáron hétvégén kell menni. Garantáltan tele lesz turistákkal.

Miskolci esküvői fotósként az abszolút kedvenc helyszínem Lillafüred

Miskolci esküvői fotósként az abszolút kedvenc helyszínem Lillafüred

Miskolci esküvői fotózás helyszín #2: Miskolc-Tapolca, csónakázó tó, a park

A következő helyszín még mindig egy turisták által is nagyon kedvelt hely. Miskolc-Tapolca kora tavasszal a legszebb szerintem, amikor már a növények virágoznak, de még nincs dugig emberekkel. Ha van kedvetek csónakázhattok egyet és én fotózlak Titeket közben, de ha a fűbe leheveredtek is nagyon hangulatos képeket tudunk készíteni (miközben a mókusok mindenfelé szaladgálnak körülöttünk 🙂 ).

titkos tipp: a tó partjáról pár perces sétával elérhető egy erdei zug, ahova a figyelő szemek elől elrejtőzhetünk és klassz erdős képeket készíthetünk.

 

Tapolca tavasszal a legszebb esküvői vagy jegyes fotózáshoz

Tapolca tavasszal a legszebb esküvői vagy jegyes fotózáshoz

Miskolci esküvői fotózás helyszín #3: Miskolc a Bükk lábánál

Imádom a természetben készült fotókat. Miskolc elhelyezkedése ebből a szempontból is szerencsés. Lillafüredet elhagyva, rövid autózással gyönyörű helyek érhetők el a Bükkben, amik nem csak túrázásra, hanem jegyes vagy esküvői fotók elkészítésére is tökéletesek lehetnek. Szó szerint olyan eldugott helyeket lehet találni, hogy el sem hiszik az ismerősök majd, hogy itt készültek.

 

Tényleg megtörtént már, hogy miután az egyik kedves párom posztolta a Bükkben készült képeket az ismerőseik hitetlenkedtek… 🙂

 

Miskolcról gyönyörű erdők és tisztások érhetők el

Miskolcról gyönyörű erdők és tisztások érhetők el

Miskolci esküvői fotózás helyszín #4: Avas kilátó és környéke

Bár Miskolc közepén van, sokan mégsem gondolnának rá, mint esküvői fotós helyszín. Pedig tényleg tökéletes lehet hozzá. Naplemente környékén lehet kifogni a legszebb fényeket, de ha a kilátóba megyünk fel, akkor az én kedvencem a kékóra. Nem, nincs egy nagy kék óra a kilátónál 😀 A kékóra az, amikor a Nap már lebukott, elkezd sötétedni és városszerte elkezdenek felkapcsolódni a lámpák a lakásokban, az autókban és az utcákon. Szerintem ilyenkor a legszebb a város.

titkos tipp: az Avasi-kilátó környékén sok zöld terület van fákkal és rétekkel, így a kettőt kombinálhatjuk is a jegyes vagy az esküvői fotókhoz is!

 

Az Avasi-kilátóból éjszakai fényekben is fantasztikus a kilátás

Az Avasi-kilátóból éjszakai fényekben is fantasztikus a kilátás

Miskolci esküvői fotós helyszín #5: Diósgyőri vár

Elegáns helyszín, passzolhat egy elegáns esküvőhöz. Jobban szeretem a természetben készült képeket, de tagadhatatlanul szép a vár, különösen mióta fel lett újítva.

 

A Diósgyőri vár elegáns esküvői helyszín

A Diósgyőri vár elegáns esküvői helyszín

+1 Nem Miskolci esküvői fotós helyszín: Rudabányai tó

Bár ez már nem Miskolc, de a megye határain belül maradva is rengeteg csodálatos helyszín közül van lehetőségünk válogatni. Tokaji lankák, Megyer-hegyi Tengerszem, Aggteleki cseppkőbarlang,  Rudabányai tó. Ezek mind hihetetlenül szép helyek, de ha egyet kellene választanom közülük, akkor az én kedvencem a rudabányai tó.

A tó még viszonylag felkapott, országosan nem igazán ismert még, ez pedig azt jelenti, hogy könnyebb dolgunk van a fotózáskor. Nem kell várnunk arra, hogy 1-1 klassz nézőpont felszabaduljon és mivel még ez is könnyen megközelíthető Miskolcról is, ezért ki tudjuk választani az időpontot úgy, hogy tökéletes fényeink legyenek.

 

Ez tényleg annyira kedvenc helyszín, hogy még a mi esküvői fotóink is itt készültek 😉

 

Miskolctól 1 óra autózással érhető el a Rudabányai tó, aminek szépsége magáért beszél... Tökéletes fotózáshoz!

Miskolctól 1 óra autózással érhető el a Rudabányai tó, aminek szépsége magáért beszél… Tökéletes fotózáshoz!

 

Ha ezek után még mindig nem sikerült kitalálni, hogy hol készüljenek a fotóitok, akkor keressetek meg az elérhetőségeim egyikén és ötleteljünk együtt a fotózásotokhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes helyszínt! :)

Beszéljük át személyesen!

Tegyük együtt felejthetetlenné az esküvőtöket!

Kérj ajánlatot most!